Ala-asteen matikantehtävä saa monet aikuiset raapimaan päätään – keksitkö oikean vastauksen?

Kouluvuodet ovat monille ihmisille hauskaa aikaa. Päivät kuluivat nopeasti ja välillä hitaastikin, kun tunnilla opiskeltiin uusia asioita, joiden aikana sai laittaa aivot työskentelemään.

Nykypäivänä teknologia on muuttanut maailmaa jo paljon ja asiat kuten vaikkapa päässä laskenta alkavat olla monille nuoremmille polville vaikeita asioita.

Sama voi tapahtua myös aikuisillekin nyt iän myötä, kun aivoja ei tule enää harjoitettua niin tiuhaan tahtiin kuin nuorena.

Juuri siksi halusimmekin nyt jakaa tämän haasteen, joka on kuin suora paluu koulun penkille. Onnistutko sinä ratkaisemaan sen?

Aivojumppaa voi olla monenlaista. Nykyään siitä tulee useimmille ihmisille mieleen kuitenkin ensimmäisenä vaikkapa sudokut tai sanaristikot.

Koululaisten matematiikkaa

Tällä kertaa kyse on kuitenkin vanhan koulukunnan tutusta matemaattisesta yhtälöstä, jonka ratkaisu vaatii aivosolujen jumppaamista ja muistelua takavuosien koulutunneilta.

Se ei välttämättä ole kovin helppoa, mikäli kouluvuosistasi on kulunut jo useampia vuosia. Keskittymällä ja miettimällä kuka tahansa pystyy kuitenkin sen varmasti ratkaisemaan.

Tällaiset laskutoimituksiin liittyvät tehtävät ovatkin ymmärrettävästä syystä nousseet nyt hyvin suosituiksi viime vuosien aikana. Katsotaan siis nyt, onnistuuko se sinulta!

Tässä on tehtävä

Päivän arvoitus on esillä alla olevassa kuvassa. Kyse on yksinkertaisesta matemaattisesta laskusuorituksesta.

Tehtäväsi on laskea oikea vastaus pelkästään päätä käyttämällä, älä siis turvaudu taskulaskimeen tai muihin apuvälineisiin.

Keksitkö oikean vastauksen alle 30 sekunnissa?

Tehtävä näyttää tältä:

Image: Newsner

Mikä onkaan siis oikea vastaus?

Mieti ihan rauhassa hetki ja käy läpi kaikki laskukaavat ja muistisäännöt, jotta varmasti keksit oikean vastauksen.

Tässä tulee vastaus

Oletko valmis oikeaa vastausta varten? Jos et, niin ei hätää. Mieti vielä hetki rauhassa ja selaa alemmas vasta sen jälkeen, kun olet saanut ratkaisun valmiiksi.

Oikea vastaus esitetään nimittäin alla olevan kuvan jälkeen.

Kuva: Pexels

Oikea vastaus on tietysti: 12.

Mietitkö, miksi se on näin?

Noh aivan ensimmäisenä laskutoimituksessa lähdetään liikkeelle vasemmasta laidasta, jossa ensimmäinen yhtälö on 20 – 5 = 15

Seuraavana on sitten vuorossa 15 – 5 = 10

Tämän jälkeen on vuorossa 10-3, jonka lopputulema on 7.

Viimeisenä osiona jäljellä on siis enää pluslasku, jossa pitää laskea 7+5.

Tästä saadaan lopulta oikea vastaus: 12.

Onnistuitko tässä ilman ongelmia? Onnittelut!

Paina nyt JAA-nappia ja haasta myös ystäväsi kokeilemaan taitojaan!