Matemaattinen arvoitus on tarkoitettu koululaisille, mutta vain harva aikuinen osaa vastata siihen

Jokaisen meistä on harjoitettava aivojamme säännöllisesti. Me ihmiset olemme kyllä hyvin oppineet pitämään huolta kehostamme ja lihaksistamme, mutta unohdamme aivan liian usein sen, että myös aivot tarvitset jumppaa.

Aivojumpan myötä olo on usein selkeämpi ja ajatus tuntuu leikkaavan nopeammin, kun olet antanut aivoillesi kunnon työtä tehtäväksi.

Tämä alapuolella oleva arvoitus on tarkoitettu kouluikäisille lapsille, mutta yllättävän moni aikuinen ei osaa ratkaista sitä. Onnistutko sinä?

On olemassa monia keinoja harjoittaa omia aivoja.

Valtava määrä harjoituksia

Voit ratkoa palapelejä, optisia illuusioita, kuva-arvoituksia tai sanaristikoita. Harjoituksen tyypillä ei ole suurempaa merkitystä, kunhan se oikeasti haastaa aivojasi ja pakottaa sinut keskittymään.

Tässä alla on esitettynä matemaattinen arvoitus, joka on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Jostain syystä yllättävän monella aikuisella tuntuu kuitenkin olevan ongelmia keksiä siihen oikeaa vastausta. Nyt kysymys kuuluukin: osaatko sinä ratkaista sen?

Oletko valmis? Tehtävä tulee tässä alla olevassa kuvassa.

Kuva: Newsner

Hm… eli makkaraa myytiin kahdeksan kappaleen pakkauksissa ja leipää vain 10 kappaleen pakkauksissa. Keksitkö sinä ratkaisua siihen, milloin luvut saadaan täsmäämään, jotta tuotteita olisi yhtä paljon?

Mieti hetki ja rullaa sitten hieman alemmas, jossa kerromme oikean vastauksen.

Tässä tulee vastaus

Keksitkö oikean ratkaisun? Jos et, niin ei hätää. Ota vielä ihan hetki rauhassa ja mieti asiaa uudemman kerran. Lue koko tehtävänanto huolellisesti ja keskity numeroihin.

Jos olet valmis, niin kerromme oikean vastauksen seuraavan kuvan jälkeen.

Image source: Pexels

Ja oikea vastaus on: 10 pakettia makkaraa ja 8 pakettia leipää.

Tällöin molempia tuotteita on lopulta sama 80 kappaletta.

Keksitkö oikean vastauksen? Onnittelut! Haasta nyt myös ystäväsi kokeilemaan tätä arvoitusta jakamalla se Facebookissa!