Optinen illuusio kätkee sisäänsä useita numeroita – löydätkö ne kaikki?

Katseen kohdistaminen optiseen illuusioon on aina yhtä mielenkiintoista. Vielä jännittävämmäksi tilanteen tekee se, jos vierelläsi on joku muu, jonka kanssa koitatte kilpaa saada selvää siitä, mikä piilomerkitys kuvassa piilee.

Siinä mihin aivomme ensimmäisenä tällaisia kuvia katsoessa kohdistuvat ja keskittyvät on eroja ihmisestä riippuen. Kenties juuri siksi tällaiset kuva-arvoitukset ja optiset illuusiot ovatkin niin kiehtovia.

Tämän kertainen alla esittämämme illuusio on saanut jo tuhannet ihmiset hieromaan silmiään ja kohisemaan siitä, mitä kuvassa oikeasti näkyy. Nyt on sinun vuorosi kokeilla!

Kyseinen optinen illuusio nousi hiljattain esiin pikaviestipalvelu Twitterissä, kun eräs käyttäjä jakoi kuvan ja pyysi ihmisiä kertomaan, minkä numerosarjan he näkevät sen sisällä.

Tuhansittain vastauksia

Vain parissa päivässä kuva oli kerännyt jo yli 16 000 vastausta ja monet uskovat tiukasti siihen, että juuri heidän vastauksensa on oikea, kun taas iso osa on täysin toista meiltä.

Myös brittilehti Daily Mail jakoi samaisen illuusion lukijoidensa ihmeteltäväksi ja he saivat yli 23 000 vastausta siitä, mitä kuvassa voisi olla piilossa.

Nyt on sinun vuorosi kertoa, mitä itse näet kuvan sisällä.

Mitkä numerot näet kuvassa?

Tässä tulee nyt kyseessä oleva kuva. Kuvan keskelle on kätketty useampia numeroita ja sinun tehtäväsi on yrittää katsoa, löydätkö ne kaikki.

Katso kuvaa tarkkaan ja keskity:

Kyse ei ole todellakaan yksinkertaisimmasta haasteesta, sillä numerot tuntuvat helposti hukkuvan pyörteiden joukkoon, mutta siellä ne kyllä ovat.

Seuraavan kappaleen jälkeen kerromme oikean vastauksen, joten älä selaa vielä pidemmälle, mikäli et ole varma omastasi.

Tässä on oikea vastaus

Onko vastauksesi valmis? Jos ei, niin älä huoli. Rullaa hieman ylemmäs ja tarkista vielä vaikka kerran varmuuden vuoksi.

Kerromme oikean vastauksen alla olevan kuvan jälkeen.

Bildkälla: Pixabay

Oikea vastaus on, että kuvassa näkyvät luvut: 3 4 5 2 8 3 9.

Yhteensä kuvaan on siis kätketty pyörteiden sisään seitsemän lukua.

Suurin osa vastaajista kertoo löytäneensä vain numerot 5, 2 ja 8.

Daily Mailin mukaan lukujen havaitsemiseen vaikuttaa vahvasti se, miten hyvin silmäsi kykenevät tulkitsemaan värikontrasteja kuvan sisällä.

Vain kaikkein tarkkaavaisimmat kykenevät löytämään kuvasta kaikki seitsemän numeroa.

Montako numeroa sinä löysit? Kerro vastauksesi Facebookin kommenttiosiossa ja jaa tätä myös ystävillesi, jotta hekin saavat kokeilla taitojaan!