Pika ÄO-testi: 83 prosenttia vastaa näihin kysymyksiin väärin – oletko heitä fiksumpi?

Alta löydät nopean ÄO-testin. 

Kysymyksiä on vain kolme, mutta ne antavat erinomaista osviittaa siitä, oletko todella niin älykäs kuin luulet vai joudutko ehkä syömään tuopin äärellä lausumasi koppavat sanat.

83 prosenttia ei onnistu testissä

Tätä testiä kutsutaan kognitiiviseksi reflektiotestiksi, ja se oli laaja osa raporttia, jonka professori Shane Frederick julkaisi vuonna 2005 tunnetussa Massachusetts Institute of Technologyssa eli MIT:ssä, kertoo  The Mirrorin.

Testiin osallistui 3 000 henkilö joilla oli erilaisia koulutustaustoja.

Jopa akateemisen maailman huipulle kuuluneet ihmiset eivät saaneet kaikkia kolmea kysymystä oikein, mitä voidaan pitää riittävänä todisteena siitä, ettei tämä ole aivan yksinkertaista.

Kuinka monta saat oikein?

Yhteenvetona todettiin, että vain 17 prosenttia onnistui löytämään oikean ratkaisun kaikkiin arvoituksiin.

Jopa 83 prosenttia sai ainakin yhden virheen – mutta nyt on sinun vuorosi suorittaa tämä jännittävä älykkyysosamäärä.

Mennään!

1. Maila ja pallo maksoivat yhteensä 110 euroa. Maila maksaa 100 euroa enemmän kuin pallo. Mitä pallo maksaa?

2. Jos 5 koneella kestää 5 minuuttia 5 silmukkaan tekemiseen – kuinka monta minuuttia kestää 100 koneella 100 pallon tekemiseen?

3. Järvessä on alue, jossa on lumpeita. Joka päivä alueen pinta kaksinkertaistuu. Jos kestää 48 päivää ennen kuin lumpeet ovat peittäneet koko järven – kuinka kauan kestää, ennen kuin puolet järvestä ovat lumpeiden peitossa?

Näin suurin osa ihmisistä vastaa

Tässä ovat tutkimuksen mukaan yleisimmät vastaukset – jotka ovat kuitenkin kaikki väärin!

1. 10 euroa

2. 100 minuuttia

3. 24 päivää

Tässä oikeat vastaukset

1,5 kr

Maila maksaa siis 100 euroa enemmän kuin pallo. Ratkaisu on, että maila maksaa 105 euroa ja pallo siten 5 euroa. Näin 110 euron kokonaissumma on oikea.

2,5 minuuttia

Jos 5 koneella kestää 5 minuuttia 5 silmukan tekemiseen, niin yhden silmukan tekemiseen kuluu myös 1 koneella 5 minuuttia (jokainen kone tuottaa 1 silmukan 5 minuutissa). Jos sinulla on silloin 100 konetta toiminnassa samanaikaisesti, kestää tietysti myös 5 minuuttia ennen kuin sinulla on 100 palloa.

3. 47 päivää

Joka päivä alueen koko tuplaantuu lumpeilla. Tämä tarkoittaa, että jos lasket taaksepäin, pinta-ala puolitetaan joka päivä. Jos järvi on sitten kokonaan peitetty 48 päivän kuluttua, se on tietysti puoliksi peitetty 47 päivässä.

Kuinka suoriuduit? Onko aika laittaa hakemusta Mensaan vai enemmänkin toden teolla alkaa harjoittelemaan niitä sudokuja?