Useimmat vastaavat ensin täysin väärin tähän arvoitukseen: Kuka lääkäri on?

Erilaisten arvoitusten ratkominen vie useimmat meistä varmasti muistoissa takaisin lapsuuteen, jolloin tällaisiin törmäsi niin kaverien keskuudessa kuin koulussa.

Myös monissa televisio-ohjelmissa, kuten Selviytyjissä, pitää ratkoa erilaisia pulmia, jotka vaativat osallistujan kekseliäisyyttä.

Arvoitukset ovat hauskoja, mutta myös todella hyvää harjoitusta aivoillemme. Ihmisen aivot tarvitset säännöllisesti haasteita ja pulmia ratkottavakseen pysyäkseen parhaassa mahdollisessa vireessä.

Samalla tapaa kuin kehoa tai mitä tahansa lihaksia pitää kehittää vaikkapa kuntoilemalla, niin myös aivomme kaipaavat harjoitusta.

Aivojumppaa voi tehdä monilla eri tavoin, kunhan tehtävä saa varmasti aivosi raksuttamaan ja vaatii miettimistä. Tällaisia tapoja ovat esimerkiksi sanaristikot, sudokut ja vaikkapa lautapelit.

Yksi suosituksi noussut vanha tapa on myös erilaisten arvoitusten ratkominen, joita internet on onneksi nykyään pullollaan.

Tällaisia pulmia ratkoessa on tärkeintä oikeasti keskittyä ja käyttää omia aivoja, eikä vain turvautua vaikkapa matkapuhelimen tai tietokoneen apuun, kuten nykypäivänä aivan liian usein tulee tehtyä.

Tässä on arvoitus

Tässä tulee tämän kertainen arvoituksemme. Voit lukea sen alla olevasta kuvasta.

Kuva: Newsner

”Poika ja lääkäri ovat kalassa. Poika on lääkärin lapsi, mutta lääkäri ei ole pojan isä. Kuka lääkäri siis on?”

Onnistutko ratkaisemaan arvoituksen? Se on haastava, mutta ei missään nimessä mahdoton yhtään kenellekään ratkaistavaksi.

Suosittelen ajattelemaan asiaa hieman laajemmalla skaalalla, kuin ensivilkaisulla tulisi mieleen.

Tässä on oikea vastaus

Jos et kyennyt keksimään oikeaa vastausta, niin et ole yksin. Tämä arvoitus on nimittäin jättänyt monet ihmiset raapimaan päätään.

Kerromme oikean vastauksen seuraavan kuvan alapuolella. Älä selaa vielä sinne, jos haluat yrittää keksiä sen omin päin!

Tässä on vastaus:

Lääkäri on nainen ja tietysti pojan ÄITI.

Oliko tämä nyt kuitenkaan niin vaikea?

Kerro oma mielipiteesi Facebookin kommenttiosiossa äläkä unohda jakaa tätä, jotta voit haastaa myös ystäväsi kokeilemaan taitojaan!