Useimmat vastaavat ensin väärin siskoja koskevaan arvoitukseen – keksitkö oikean ratkaisun?

Erilaiset mysteerit ja arvoitukset ovat kiehtoneet ihmisiä aina ammoisista ajoista lähtien.

Kyse voi olla minkälaisesta tahansa aivotyötä vaativasta pulmasta, kuten optisista illuusioista tai matemaattisista arvoituksista. Useimmat meistä pitävät niitä kiinnostavina ja niiden ratkominen on hyvää harjoitusta aivoille ja samalla hauskaa.

Kenties tuo halu ratkoa pulmia jollain tapaa kutittelee sisäistä kilpailuviettiämme?

Oli miten oli, niin itsensä haastaminen ja aivojen harjoittaminen on tärkeää sekä mukavaa puuhaa.

Moni saattaa muistaa kouluajoilta, kuinka jokaiseen oppiaineeseen ja päivään tuntui kuuluvan lukematon määrä erilaisten ongelmien ratkomista tehtävien muodossa.

Kehittää aivoja

Se onnistumisen tunne, jonka oikean vastauksen keksiminen esimerkiksi matematiikan tehtävään antoi, oli jotain mahtavaa. Samalla se oli tärkeää siinäkin mielessä, että aivot saivat tärkeää harjoitusta.

Useimmiten ongelman ratkaisu vaatii asian lähestymistä hieman eri näkökulmasta. Piti tarkkailla ja tutkia koko tehtävää huolellisesti ja sen jälkeen yrittää käyttää esitettyjä tietoja sekä omia oppeja oikean vastauksen löytämiseen.

Se oli sekä hauskaa että kehittävää yhtä aikaa.

Itsensä haastaminen ja kehittäminen tällä tapaa on jotain, mistä ihmiset ovat nauttineet aina. Kenties juuri siksi myös sudokut, sanaristikot ja muut vastaavat tehtävät ovat niin suosittuja.

Osaatko ratkaista arvoituksen?

Tämä arvoitus on nerokas tapa haastaa ja koetella omia aivojasi. Oikean vastauksen löytämiseksi sinun on keskityttävä huolella ja luettavat tehtävänanto tarkasti.

Vain hyvin harva ihminen osaa sanoa oikean vastauksen ensimmäisellä yrittämällä oikein.

Oletko valmis? Arvoitus tulee tässä:

Hmm…

Tehtävänäsi on siis päätellä, minkä ikäinen nuorempi sisko on nykyään, kun isosisko on 40-vuotias.

Ota hetki aikaa ja mieti. Lue teksti läpi ja koeta päätellä oikea vastaus.

Kerromme ratkaisun seuraavan kuvan alapuolella.

Tässä on oikea vastaus

Keksitkö vastauksen? Hyvä!

Jos et, niin ei hätää. Mieti vielä hetki. Kerromme nimittäin oikean ratkaisun tämän seuraavan kuvan alapuolella. Älä vielä selaa sinne, ellet ole valmis.

Kuva: Pixabay

Oikea vastaus on…

37.

Kun Linda oli 6-vuotias, Anna oli puolet hänen iästään, eli 3-vuotias. Tytöillä on siis kolmen vuoden ikäero. Nyt kun Linda on 40-vuotias, niin pikkusiskon täytyy tällöin olla 37-vuotias.

Keksitkö oikean vastauksen ilman ongelmia? Hienoa! Paina nyt peukkua ja jaa tätä, jotta myös ystäväsi saavat kokeilla taitojaan!