Hengenvaara: Tästä syystä et KOSKAAN saa pitää vesilasia sängyn vieressä yöllä

Riittävä veden juominen on tärkeää monesta syystä. Vesi auttaa ihoa pysymään terveenä, se auttaa kehoa säätelemään lämpötilaa, se tukee suoliston toimintaa ja auttaa kehoa pitämään infektioita loitolla.

On hyvin yleistä, että ihmiset pitävät yöpöydällään vesilasia, koska silloin vettä on helposti saatavilla, jos herää yöllä janoon.

Mutta kannattaako näin todella toimia? Tässä on viisi syytä, miksi niin EI kannattaisi tehdä – ja ne ovat vakavampia kuin luuletkaan.

1. Vesi ei ole puhdasta

Jos veden annetaan seistä lasissa yön yli, siihen päätyy pölyä ja muuta likaa.

Pahimmassa tapauksessa siihen voi lentää ötökkä, jota et unenpöpperössä huomaa.

2. Vedestä voi tulla kasvualusta bakteereille

Jos otat lasista kulauksen vettä ennen nukkumaanmenoa, suustasi jää lasiin paljon bakteereja, jotka lisääntyvät yön aikana.

Kun sitten juot samaa vettä aamulla, saat nämä suuhusi.

3. Oikosulkuvaara

Nykyään on hyvin yleistä säilyttää matkapuhelin yöpöydällä vesilasin vieressä ja monien yöpöydät sijaitsevat lähellä sähköpisokkeita.

Jos satut sitten yöllä kaatamaan vesilasin voi syntyä vaaratilanne, sillä vesi ja sähkö eivät tunnetusti tule hyvin toimeen.

Kuvan lähde: Shutterstock

4. Maistuu pahemmalta aamulla

Jokainen, joka on juonut yön yli seisottua vettä, tietää, että se maistuu pahemmalta kuin edellisenä iltana.

Tämä johtuu siitä, että hiilidioksidi imeytyy siihen ja muuttaa veden pH-arvoa. Tämä tarkoittaa, että vesi voi maistua happamammalta aamulla. Se ei ole vaarallista, mutta sitäkin huonompi tapa aloittaa aamu.

5. Voi heikentää unta

Vesilasillinen sängyn vieressä voi olla hyvä, jos jano tulee yöllä, sillä sinun ei tarvitse kiirehtiä keittiöön juomaan.

Mutta veden juominen yöllä voi johtaa siihen, että yöllä on noustava vessaan, mikä puolestaan tarkoittaa katkenneita yöunia.

Onko sinulla yleensä lasillinen vettä yöpöydällä? Paina JAA-painiketta, jotta ystäväsikin näkevät tämän tänään!