Lomalle Kuolioon? Tässä ovat Suomen kaameimmat paikkakuntien nimet

Paikkojen nimeämisestä vastuussa olleet esi-isämme ovat kautta aikojen, maailman joka kolkassa välillä antaneet sen synkemmän huumorintajunsa ohjata niemämiskättään (tai vaihtoehtoisesti pesti vain aiheuttaa masennusta tekijöissään pitkällä tähtäimellä, mene ja tiedä).

Armas Koto-Suomemme ei tietenkään ole poikkeus. Helvetti ja murha ovat ilmiselvästi olleet erityisen viehättäviä ja vetäviä teemoja wanhoina hywinä aikoina.

Vilkaistaanpa siis muutamaa tuhannen järven maan erityisen leppoisan kuuloista kotimaan lomakohdetta.

Kuolema

Tällä Etelä-Pohjanmaalaisella kunnalla on lyhyt, mutta sitäkin ytimekkäämpi nimi, joka oitis johdattaa selkeään mielenmaisemaan.

Pieni-Helvetti

Kun ottaa huomioon sen, kuinka tästää nimestä lähinnä tulee mieleen sen olevan harjoittelua jossain sijaitsevaa Isoa-Helvettiä varten, voi tämän Kallaveden järvessä sijaitsevan saaren 1°C keskilämpötila yllättää monet!

Kuolio

Tämä kuusamolainen pikkukylä valittiin nimensä asettamasta altavastaajan asemasta huolimatta vuoden kyläksi vuonna 1993 – Kuusamon 67 kylän joukosta vieläpä! Kippis!

Murha-Kuukkeli

Koko elämämme meille on opetettu olemaan tuomitsematta ketään tai mitään ulkomuodon perusteella ja sepä todella kiteytyy tässä – kuukkelit kun ovat todella viattoman ja suloisen näköisiä lintuja. Kuten Pieni-Helvetti, on myös Murha-Kuukkeli saari Kallavedessä joten miellyttävä usean kohteen miniloma olisi näillä seuduilla loistava idea.

Murhasaari

Arvaa, mistä Pirkanmaalla sijaitseva Murhasaari on saanut nimensä? Aivan oikein! Saarella tapahtuneesta murhasta. Epäselvää sen sijaan on, mitä saaren nimikkomurhassa oikeasti tapahtui – versioita löytyy pilvin pimein. Eri variaatioissa on kuitenkin havaittaissa yksi yhteinen piirre: isä murhasi poikansa. Motivaatio on kuitenki edelleen epäselvä, mutta jotakin ehdotuksia ovat:

A) isä erehtyi luulemaan poikaansa viholliseksi
B) hän ei erehtynyt luulemaan poikaansa viholliseksi
C) molemmat olivat rakastuneita samaan naiseen

Mikä on oma suosikkisi Suomen paikkakuntien nimistä?