Arvoitus saa monet luovuttamaan kesken: Muuta yhtälö toimivaksi vain yhtä tikkua siirtämällä

Omia aivoja on tärkeää haastaa ja jumpata erilaisten tehtävien avulla säännöllisin väliajoin. Se on aivan yhtä tärkeää ja hyödyllistä kuin kehon muidenkin lihasten harjoittaminen esimerkiksi kuntoilun avulla.

Aivoja jumppaamalla saa nopeasti myös olon paremmaksi, raikkaammaksi ja valppaammaksi. Tähän on olemassa monenlaisia erilaisia tapoja, mutta kenties kaikkien yleisimpiä ja suosituimpia ovat ristisanatehtävät ja sudokut.

Internetin myötä meille on kuitenkin tarjolla aivan valtava kirjo erilaisia haasteita sekä arvoituksia, joiden avulla saa aikaan saman hyödyn.

Yksi tällainen viime aikoina paljon keskustelua herättänyt tehtävä on nyt esiteltynä tässä artikkelissa. Onnistutko sinä ratkaisemaan sen?

Aivojumppa on aina yhtä mielenkiintoista puuhaa. Se saa sinut hetkeksi uppoutumaan täysin toisenlaiseen maailmaan ja ratkaisun jälkeen tuntuu aina siltä, että ajatus juoksee vähän selkeämmin.

Se voi olla joskus jopa outokin tunne, ellei sitten käytä päivittäin päätään vastaavanlaisiin tehtäviin ja harjoituksiin säännöllisellä tavalla.

Keskity täysillä

Tämä haaste voi tuntua tutulta, sillä se on kiertänyt internetissä jo pitkään ja siitä on nähty monenlaisia erilaisia versioita.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan sen ratkaisu on kuitenkin monille melko haastava löytää.

Jos todella keskityt ja käytät siihen hetken, niin kuka tahansa voi kuitenkin onnistua ratkaisemaan tämän arvoituksen.

Ratkaise tehtävä

Okei, tässä tulee nyt tämän kertainen tehtävämme.

Alla on kuva, jossa esitetään matemaattinen yhtälö tulitikkujen avulla. Tällä hetkellä esitetyllä tavalla laskusuorituksen vastaus on kuitenkin väärä.

Sinun tehtäväsi on muuttaa laskusuoritusta yhtä tikkua siirtämällä niin, että vastaus on oikea.

Huomaa, että et saa siis siirtää useampaa kuin yhtä tulitikkua.

Oletko valmis? Kuva on tässä:

Onnistuuko? Katso tarkkaan koko tehtävä ja jokaista tikkua. Pienen mietinnän jälkeen oikea vastaus pitäisi kyllä löytyä.

Ota aikaa ja mieti ihan rauhassa, sillä seuraavaksi hieman alempana kerromme oikean vastauksen.

Älä siis selaa vielä pidemmälle, mikäli haluat yrittää keksiä vastauksen ensin omin voiminesi.

Tässä on oikea vastaus

Okei, tässä tulee nyt oikea vastaus, joka selittää kaiken:

Ja niin helppoa se oli!

Oikea vastaus syntyy, kun siirrät plus merkin tehneen pystytikun edessä olevaan numero 5 ja muokkaat siitä näin ollen numeron 9.

9-7=2.

Paina nyt JAA-nappia ja haasta myös kaikki ystäväsi kokeilemaan hoksottimiaan!