Hyvin harva näkee kuvassa piileskelevän täysin alastoman naisen – löydätkö sinä hänet?

Aivomme luottavat uskomattoman paljon siihen, mitä silmämme näkevät ja tekee niistä asioista tulkintoja hyvinkin nopeasti. Joskus tuo yhteys näkemäsi asian ja aivojen välillä tapahtuu nopeammin kuin sitä ehtii edes ymmärtää.

Aina asiat eivät kuitenkaan ole niin, mitä ensimmäisellä vilkaisulla voisimme olettaa. Silloin ihminen tuntee sekaannusta ja hämmennystä. Kenties juuri tuon takia erilaiset optiset illuusiot ja kuva-arvoitukset ovat kiehtoneet meitä aikojen alusta saakka.

Optiset harhat ja illuusiot laittavat aivomme todelliseen testiin. Niissä voi luulla alkuun näkevänsä jotain, mutta todellisuudessa kuvasta löytyy aina jokin muu tarkoitusperä. Mitä enemmän ja tarkemmin sitä katsot, sitä paremmin kokonaiskuvaa alkaa ymmärtää.

Tässä artikkelissa nostamme esiin kiehtovia esimerkkejä optisista illuusioista, jotka on luotu ihomaalien avulla – kuinka monta onnistut löytämään?

Olen yksi monista, joiden mielestä kiehtovimmat kuva-arvoitukset ja illuusiot ovat oikeita kuvia – ei mitään piirroksia kiemuroineen.

Siksi olinkin niin vaikuttunut, kun ensimmäisen kerran näin saksalaisen Jörg Düsterwaldin teoksia.

Uskomattomia taideteoksia

Jörg Düsterwald työskentelee vartalomaalaajana ja yhdessä taitavien valokuvaajien kanssa hän on luonut taideteoksia, jotka yhdistävät ihmisen alastoman vartalon luontoon.

Mutta miten ihmeessä ihminen ja luonto sulautuvat yhteen – tai voiko se edes onnistua? Vastaus tähän on yksiselitteisesti kyllä – ja lopputulos on kerrassaan mykistävä!

Useat Düsterwaldin teoksista ovat levinneet kulovalkean tavoin internetissä ja kenties osasyy tähän onkin se, että monilla voi olla vaikeuksia edes löytää kauniisiin kuviin kätkeytyneitä ihmisiä.

Nyt onkin aika testata sinun haukankatsettasi. Alla on useita Düsterwaldin teoksia, joissa alaston nainen poseeraa mukana valokuvassa – pystytkö sinä löytämään hänet?

Näetkö naisen puiden joukossa?

Katso tarkkaan edessä olevaa puupinoa ja yritä nyt löytää kuvaan kätkeytynyt nainen.

Syksyinen kuva hämmästyttää

Tässä meillä on taas kaunis syksyinen maisemakuva, mutta senkin keskelle on piiloutunut nainen. Löydätkö hänet?

Jos naisen löytäminen tuottaa vaikeuksia, niin tämä kuva voi helpottaa:

Nainen piilossa kivien keskellä

Nyt muutaman kuvan perusteella saatat jo havaita, miten teokset toimivat. Onnistutko löytämään naisen tästä kalliota ja kivikkoa esittelevästä kuvasta?

Alaston nainen lehtien keskellä

Tämä seuraava teos puolestaan saattaa olla vähän helpompi, joskin sekin on todella vaikuttava väriensä puolesta. Näetkö heti siinä piileskelevän naisen?

Iltapäivän ihastuttava aurinko

Düsterwaldin teoksissa toistuva teema tuntuu olevan syksy, joka on väriensä ja sävyjensä puolesta kyllä ehdottomasti yksi kauneimmista vuodenajoista.

Katso nyt vaikka tätä upeaa iltapäivän aurinkoista hetkeä esittävää kuvaa. Pystytkö löytämään siinä piileskelevän alastoman naisen?

Yksinkertaisesti upeita kuvia! On kiehtovaa nähdä, miten kehomaalauksen avulla ihmisen pystyy häivyttämään tuolla tavalla pienen luovuuden kautta mihin tahansa maisemaan.

Mitä mieltä itse olet? Löysitkö naisen helposti kaikista kuvista? Kerro meille Facebookin kommenttiosiossa ja muista myös JAKAA tätä ystäviesi nähtäväksi!