Päivän arvoitus: Vain harva suomalainen löytää kaikki kolmiot kuvasta

Nyt kun kesä kolkuttaa jo aivan ovella ja moni suuntaa mielessään jo mökille rentoutumaan, on hyvä aika kaivaa esiin erilaiset ajanvietteet, joille mökillä tulee käyttöä.

Yksi oma suosikkini on aina ollut erilaisten sanaristikoiden, sudokujen ja muiden aivopähkinöiden ratkominen iltojen ratoksi. Ne ovat mukavaa puuhaa, mutta samalla myös todella hyödyllisiä ihan jo oman terveyden ja aivojen hyvinvoinnin kannalta.

Tällaiset ongelmanratkaisutehtävät saavat usein ajatuksen leikkaamaan nopeammin ja niiden jälkeen tuntuu siltä, kuin aivot olisivat saaneet kunnon jumpan – jota ne myös tarvitsevat.

Aivojumpan ei kuitenkaan ole pakko olla vain lehtien takana löytyviä ristikoita tai sudokuja, vaan internet on nykyään pullollaan toinen toistaan kiinnostavampia erilaisia arvoituksia.

ristikko, tehtävä, arvoitus, ristisanatehtävä
Kuvituskuva: Shutterstock

Vaatii keskittymistä

Tässä alla esittelemme nyt aivopähkinän, jonka ratkaisu vaatii muistin ja keskittymisen lisäksi taitoja, jotka on opetettu koulussa matematiikan tunneilla.

Kyse ei ole mistään kaikkein helpoimmasta tehtävästä.

Siinä missä tehtävä vaatii keskittymistä ja huolellisuutta, niin parhaan lopputuloksen saa – kuten niin monesti muutenkin – kun uskaltaa ajatella hieman laajemmalla kaavalla ja niin sanotusti ”laatikon ulkopuolelta”.

Kuinka monta kolmiota?

Tässä on tämän päiväinen aivopähkinä.

Alla on esitettynä kuva, johon on piirretty monta eriväristä kolmiota. Kokonaisuutena ne muodostavat hieman rubiikinkuutiota värimaailmaltaan muistuttavan neliön.

Sinun tehtäväsi on laskea, kuinka monta kolmiota kuvassa kokonaisuudessaan on?

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Oikea vastaus

Katso kuvaa kaikessa rauhassa ja keskity. Tätä ei kannata yrittää ratkoa nyt hätiköiden, vaan laske vielä huolellisesti, kuinka monta kolmiota oikeasti löysit.

Vinkkinä kerrottakoon, että lukema on huomattavasti enemmän kuin 20…

Mieti vielä hetki ja selaa sitten alemmas. Kerromme oikean vastauksen seuraavan kuvan alapuolella.

Älä kuitenkaan vahingossa rullaa vielä sivua sinne asti, mikäli et halua paljastaa vastausta ennen kuin olet itse onnistunut ratkaisemaan tehtävän!

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

arvoitus
Kuvituskuva: Shutterstock

Kuinka monta kolmiota siis löysit kuvasta?

Oikea vastaus on: 44!

Onnistuitko löytämään kaikki kolmiot? Jos onnistuit, niin onnittelut – se ei todellakaan ollut nimittäin mikään ihan helppo tehtävä!

Paina nyt JAA-nappia ja haasta myös kaikki ystäväsi kokeilemaan taitojaan tämän arvoituksen parissa jakamalla se heille Facebookissa!