Porkkananippu vai tiimipelaaja? Kättelytapasi paljastaa totuuden persoonallisuudestasi

Me ihmiset saatamme käyttää hyvin paljon aikaa sanomistemme pohtimiseen, ne voivat toisinaan jopa pitää meitä valveilla öisin.

Asia jota sen sijaan mietimme huomattavasti vähemmän, on mitä kehonkielemme meistä kielii. Asentomme ja eleemme kertovat meistä tosiasiassa hyvin paljon.

On varsinkin yksi ele, joka paljastaa vaikka mitä meistä ja se on tapamme kätellä.

Kättely on usein ensimmäinen kontakti, jota otamme muihin ihmisiin (ainakin oli ennen koronapandemiaa…) ja jokainen meistä on varmasti kuullut, miten tärkeä ensivaikutelma on.

Tässä ovat viisi yleisintä tapaa kätellä ja millaista tarinaa ne kertovat muille.

¨Tunnistatko itsesi?

1. Dominoiva

Henkilö joka kättelee siten, että hänen peukalonsa on ylimpänä on dominoiva. Hän yrittää tehdä voimakkaan vaikutelman muihin ja tällaista kättelytapaa kohtaa usein valtaa tavoittelevien poliitikkojen tai myyjien keskuudessa.

2. Passiivinen

Jotta jonkuin peukalo voi olla ylimpänä, täytyy jonkun olla sitä matalammalla. Jos antaa toisen pitää peukaloaan ylimpänä, on se passiivisuuden merkki. Tällaiset henkilöt luopuvat mielllään vastuusta ja välttelevät johtotehtäviä.

3. Kaksikätinen

Molempia käsiä kätellessä käyttävät henkilöt ovat ymmärtäväisiä ja pärjäävät tiimissä melkein missä tahansa roolissa, koska heille yhteinen päämäärä on tärkein.

4. Märkä kala

Tästä kättelystä ovat varmasti kaikki kuulleet kauhutarinoita. Tällainen kättely antaa kuvan, ettei kättelijä viitsi edes yrittää ja osoittaa välinpitämättömyyttä sekä saatetaan myös tulkita heikkoutena.

5. Porkkananippu

Märän kalan salaperäinen sukulainen. Siinä missä lahanmainen kättely henkii välinpitämättömyyttä, kielii porkkanakäsi salaisuuksista. Tällainen kättelijä ei halua paljastaa itsestään mitään ja hänet voidaan helposti kokea kylmänä.

Pitikö tämä paikkansa omien havaintojesi perusteella? Entä millaien kättely sinulla itselläsi yleensä on? Kerro Facebookin kommenteissa!