Sinulla on 30 sekuntia aikaa – löydätkö kaikki kuvaan kätketyt B-kirjaimet?

Aivojen harjoittaminen on aivan yhtä tärkeää kuin muu liikunta kehon hyvinvoinnin ja oman jaksamisen takia. Juuri siksi tällaiset aivopähkinät ovat loistavaa ajanvietettä.

Sanomalehtiä tai televisiota katsoessaan ei voi välttyä kuulemasta tai lukemasta vinkkejä siitä, kuinka ihmisten pitäisi pitää parempaa huolta omata terveydestään.

Monesti myös tarjotaan vinkkejä parhaisiin treeneihin tai harjoituksiin, joilla saa kunnon kohoamaan.

Aivan liian harvoin näissä jutuissa kuitenkaan puhutaan mitään aivojen harjoittamisesta, vaikka pääkoppamme tarvitsee tietysti kuntoilua siinä missä mikä tahansa muukin osa kehoamme. Erilaisten aivopähkinöiden ratkominen, kuten vaikkapa sanaristikot, sudokut tai muut vastaavat, ovat loistava keino tähän.

Nojatuolissa tai sohvalla peiton alla istuskelu ristisanatehtävä käsissä on kaiken lisäksi hyvin mukavaa puuhaa nyt syksyllä ja alkutalvesta, kun kelit ulkona viilenevät. Internetin ansiosta tänä päivänä emme myöskään ole enää orjia pelkästään tutussa viikkolehdessä oleville ristikoille, vaan voit valita valtavasta tarjonnasta erilaisia harjoituksia tehtäviä, jotka ovat kaikki haastavia ja hyviä aivoillesi.

Montako B:tä näet kuvassa?

Tämän kertainen tehtävämme on hyvä esimerkki juuri tällaisesta toisenlaisesta arvoituksesta. Alla on kuva, johon on kirjattu monta kahdeksikkoa (8) riveittäin. Sinun tehtäväsi on kuitenkin nyt löytää kaikki 8 väleihin piilotetut B-kirjaimet, joita on muutama.

Kysymys kuuluukin nyt: pystytkö sinä löytämään kaikki B:t?

Kuva tulee tässä:

Kuva: The Laughing Bible

Näetkö jo, kuinka monta B:tä noiden kahdeksikkojen välissä lymyilee? Kyse ei ole mistään helposta tehtävästä, joten kannattaa keksittyä!

Katso rauhassa tarkkaan ja laske ylös kaikki B-kirjaimet, jotka kuvasta löydät. Seuraavaksi hieman alempana kerromme nimittäin oikean vastauksen siitä, kuinka monta B-kirjainta kuvaan on kätketty.

Älä selaa vielä pidemmälle, ellet ole valmis!

Oikea vastaus

Ei kannata hermostua tai huolestua, jos et onnistunut löytämään jokaista B-kirjainta.

Kyse ei ole helposta tehtävästä, sillä kuva on suunniteltu niin, että silmät menevät nopeasti sekaisin, jos oikein yrittää keskittyä.

Tässä seuraavaksi on kuitenkin kuva, johon kaikki B-kirjaimet on merkitty punaisella värillä.

The Laughing Bible

Kuten yllä oleva kuva meille selkeästi paljastaa, niin B-kirjaimia on yhteensä kahdeksan (8) kappaletta!

Onnistuitko löytämään kaikki B:t? Onnea! Paina nyt JAA-nappia ja haasta myös kaikki ystäväsi kokeilemaan taitojaan!