Vain harva aikuinen kykenee ratkaisemaan tämän arvoituksen – siirtämällä vain yhtä tikkua

Sanomalehdissä ja televisiossa jaetaan tänä päivänä paljon erilaisia vinkkejä siitä, miten ihmisen pitäisi pitää kehonsa kunnossa, mutta harvemmin näkee puhuttavan siitä, kuinka aivoja kannattaisi jumpata.

Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi vähintään yhtä tärkeästä harjoituksesta ihmisen hyvinvoinnin kannalta kuin vaikkapa lenkillä käymisestä.

Käytämme tietysti aivojamme koko ajan ja myös nukkuessa, mutta pysyäkseen vireinä ja terässä ne tarvitsevat haasteita, joita arkinen elämä ei nykypäivänä aina enää tarjoa samalla tapaa. Siksi onkin hyvä välillä istua alas ja keskittyä oikein huolellisesti tarkoituksella ratkomaan ongelmia, jotka voivat kehittää aivoja.

Tällaisista haasteista puhuttaessa monilla tulee ensimmäisenä mieleen esimerkiksi sanaristikot taikka sudokut, mutta viime aikoina myös todelliset vanhat klassikot ovat nousseet jälleen muotiin.

Nimittäin arvoitukset.

Keskity huolella

Arvoitukset ovat kiehtoneet ja viihdyttäneet ihmisiä jo ammoisista ajoista lähtien.

Niitä on monenlaisia ja ne voivat keskittyä matemaattisiin asioihin, kuten numeroihin tai sitten kuvassa voi olla jonkinlainen piilomerkitys, joka sinun tulee havaita.

Useimmiten ratkaisun löytäminen vaatii kuitenkin keskittymistä ja ajatusmallin laajentamista, jotta kykenet näkemään kokonaisuuden paremmin.

Tämän päiväinen arvoitus

Okei, tässä tulee nyt tämän päiväinen arvoituksemme.

Alla on kuva, jossa on esitetty matemaattinen kaava tulitikuista kasattuna. Alla esitetyllä tavalla kaava ei ole kuitenkaan oikein. Sinun tehtäväsi on saada laskutulos pitämään paikkansa – siirtämällä vain yhtä tulitukkua.

Oletko valmis? Kuva ja arvoitus on tässä:

Hmm… mielenkiintoista. Keksitkö heti oikean ratkaisun?

Katso tarkasti jokaista numeroa ja tulitikkua miettien, mitä niistä voisit siirtää, jotta lopputulos pitäisi paikkansa.

Mieti hetki vielä ihan rauhassa äläkä rullaa pidemmälle sivua ennen kuin olet valmis. Kerromme nimittäin seuraavaksi oikean vastauksen.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tässä tulee oikea vastaus

Okei. Tässä tulee siis oikea vastaus:

Ratkaisuun päästään näin:

Siirtämällä vain yhtä tulitukkua keskellä olevasta numero 9 ja sijoittamalla se ensimmäisenä olevaan numero 5:een, saat niiden tilalle numerot 6 ja 3. Tällöin 6+3=9 ja kaava pitää paikkansa!

Osasitko ratkaista tehtävän? Onnittelut! Paina nyt peukkua ja jaa tätä myös ystäviesi kokeiltavaksi Facebookissa!