Papukaijat jouduttiin poistamaan eläintarhasta – kiroilivat ja haistattelivat lapsille

Olen usein miettinyt, kuinka hauskaa olisi tietää mitä lemmikkikissani ajattelee.

Kuultuani muuan papukaijporukasta, en enää ole niin varma…

CNN raportoi, että brittiläinen eläinpuisto Lincolnshire Wildlife Park sai hiljattain lahjoituksena viisi harmaapapukaijaa. Mahtavaa, ilmaisia papukaijoja! Mikä voisikaan mennä vikaan?

Noh…

Hyvin nopeasti kävi ilmi, että Eric, Jade, Elsie, Tyson ja Billy jakoivat yhteisen kiinnostuksenkohteen – kiroilun.

”Haista v*ittu, läski m*lkku” Kuva: Shutterstock

”Kutsui minua…”

– Ne alkoivat kirjaimellisesti heittämään lokaa toistensa niskaan heti saavuttuaan. ”Painu vittuun” on niiden suosikki, se niiden oli todella helppo oppia, kertoo Steve Nichols, eläinpuiston johtaja, ja lisää:

– Linnut sanovat ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa. Minua haukutaan läskiksi mulkuksi aina kun kuljen niiden ohi.

Myös positiivista huomiota

Rääväsuinen viisikko herätti ihastusta monissa puiston kävijöistä. Nicholsin mukaan moni vieras todella pysähtyi antamaan linnuille takaisin samalla mitalla, täydestä sydämestä.

Ongelmaksi kuitenkin muodostuivat puiston nuorimmat kävijät ja niinpä lintujengi päätettiin erotettaa toisistaan siinä toivossa, että ne oppisivat kaunopuheisemmiksi ilman toistensa huonoa vaikutusta – joukossa kun tyhmyys tiivistyy ja niin edelleen.

Kuvan papukaija ei liity tapaukseen vaan on varmasti hyvin kasvatettu, kiltti yksilö. Kuva: Shutterstock

– Ei ole lainkaan epätavallista, että vastaanotamme kiroilevan papukaijan, sitä tapahtuu kolmesta neljään kertaa vuodessa, Nichols selittää ja jatkaa:

– Pandemia on kuitenkin johtanut lahjoitustulvaan, kun omistajat ovat viettäneet enemmän aikaa lemmikkiensä kanssa ja päättäneet luopua lemmikeistään ja sitten lahjottaneet ne puistoille, jotka voivat tarjota niille isommat tilat jossa elää. Normaalisti vastaanottaisimme yhdestä kahteen papukaijaa kahdessa viikossa. Tänään vastaanotimme kahdeksan.

Olisipa linnut voitu opettaa olemaan kiroilematta lasten kuullen – on harmillista, että näin hienoon synergiaan jouduttiin puuttumaan.