11 kuvaa ihmisistä, jotka unohtivat aurinkorasvan – ja joutuivat maksamaan siitä kovan hinnan

Aurinko on hellinyt suomalaisia ja lähes koko Eurooppaa tänä kesänä niin paljon, että monet ovat saaneet lomallaan nauttia lämmöstä ja auringon säteistä kaikkialla.

Auringossa paistatellessa on kuitenkin aina tärkeää muistaa käyttää aurinkorasvaa oman ihonsa suojelemiseksi haitallisilta UV-säteiltä ja palamiselta.

Aivan kaikki eivät kuitenkaan aina muista noudattaa tätä tärkeää ohjetta ja seuraukset voivat olla ikäviä. Vaikka tärkeintä onkin suojata kasvot ja auringossa jatkuvasti olevat kohdat kuten esimerkiksi kädet, niin myöskään muuta vartaloa ei kannata unohtaa.

Yleinen nuorten keskuudessa etenkin käynyt virhe viime vuosilta on se, että he ovat olleet ulkona auringossa pitkiä aikoja muodikkaissa revityissä farkuissa ymmärtämättä, mitä se tekee iholle.

Revityt farkut voivat olla muodikkaat, mutta kesä voi tehdä tepposet niiden paljastamalle iholle. Kuvituskuva: Shutterstock

Kuten odottaa saattaa, niin monilla on myös tapana jakaa sosiaaliseen mediaan kuvia itsestään sekä auringon polttamista kehoistaan. Tarkoitus on hakea asiasta hupia, vaikka palanut iho onkin kivulias ja voi aiheuttaa vakavampiakin terveysongelmia kuten vaikkapa ihosyöpää.

Tähän olemme kuitenkin nyt keränneet 11 parasta (ja rehellisesti sanottuna hauskinta) kuvaa ihmisiltä, jotka ovat unohtaneet aurinkorasvan käytön vaatteidensa takia.

Toimivatkoon ne opetuksena meille kaikille jatkoa ajatellen…

1. Auringonraitoja kuin seepralla!

2. Au, au au!

3. Nämä jäljet näyttävät melkein pelottavilta viilloilta

4. Hyi olkoon, miten kivuliasta!

5. Olisi kannattanut kuunnella äidin varoituksia revityistä farkuista…

6. Melkein kuin jalkoja olisi ruoskittu!

7. Ainakin hänen kohdallaan jäljet ovat isommalla alueella

8. Tämä näyttää todella kivuliaalta!

9. Myös muut vaatteet kuin housut voivat jättää jälkensä (lippalakki)

10. Tällä punoituksella voisi melkein valaista huoneen

11. Voisin olettaa hänen ottavan eri housut jalkaan seuraavana kesänä…

Mitä tästä siis opittiin? Ei kannata ehkä käyttää niitä kaikkein revityimpiä farkkuja kuumana kesäpäivänä – ellet sitten aio rasvata myös jalkojasi!

Kaikkein tärkein vinkki: MUISTA AINA KÄYTTÄÄ AURINKORASVAA!

Paina nyt JAA-nappia, jotta kaikki muutkin saavat nähdä nämä kuvat ja voimme levittää sanomaa.