19 ääliömäisintä vihaisten turistien jättämää valitusta

Lomalla on ihanaa matkustaa. Siinä saa tauon tavallisesta arkielämästä kotona ja pääsee kokemaan uusia asioita uudessa kulttuurissa.

Hyvää ruokaa, aurinkoa, lepoa ja stressitöntä aikaa yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa – siinä on täydellisen loman resepti!

Samaan aikaan on kuitenkin syytä muistaa, että onnistunut loma vaatii paljon työtä ja on monen asian summa. Mikäli esimerkiksi hotelli ei olekaan sellainen kun on luvattu, tai lentosi viivästyy tunneilla, voi tunnelma latistua jo heti alkuunsa.

Me suomalaiset olemme kuitenkin siitä erikoista kansaa, että valitamme harvoin mistään asiasta suoraan. Virallisen valituksen tekeminen voi tuntua työläältä, joten moni valitsee äänestää jaloillaan menemällä ensi kerralla eri kohteeseen tai lentämällä toisella lentoyhtiöllä.

Kaikki eivät kuitenkaan pelkää valittamista yhtä paljon, vaan osa ihmisistä itseasiassa keksii valitusten aiheita lähes mistä tahansa. Tämän vuoksi olemme koonneet tähän artikkeliin 19 typerintä mahdollista oikeaa ja virallista valitusta, jotka matkayhtiöt ovat turisteilta saaneet.

Valitukset on käännetty alkuperäiskieleltään englannista suomeksi ja ne ovat kaikki peräisin matkanjärjestäjiltä, jotka ovat todella saaneet ne kirjallisina vihaisilta turisteilta.

1. Olimme lomamatkalla Espanjassa ja meillä oli isoja ongelmia taksikuskien kanssa, koska he olivat kaikki espanjalaisia.

2. Varasimme retken vesipuistoon, mutta kukaan ei kertonut meille, että meidän olisi pitänyt ottaa mukaan uikkarit ja pyyhkeet. Luulimme niiden kuuluvan hintaan!

Kuva: Wikimedia Commons

”Liikaa hiekkaa rannalla”

3. Rannalla oli aivan liian paljon hiekkaa. Meidän piti pestä kaikki vaatteemme sekä itsemme, kun tulimme takaisin hotellille.

4. Mielestäni esitteessä olisi pitänyt kertoa, ettei paikallisista kaupoista saa oikeita leivonnaisia, kuten englantilaisia kahvikeksejä. Mitä ihmettä meidän olisi pitänyt syödä iltapäiväteen kanssa?

5. Tiet olivat niin kamalassa kunnossa, ettemme voineet lukea matkaopasta matkalla hotellille. Tämän takia emme sitten tienneet tarpeeksi alueesta, joten lomamme ei onnistunut niin hyvin kuin se olisi voinut.

6. Olin lomalla Goalla Intiassa ja voin todella huonosti kun huomasin, että kaikissa ravintoloissa tarjoiltiin currya. Minä en pidä mausteisesta ruoasta!

7. Varasimme aviomieheni kanssa huoneen erillisillä sängyillä, mutta meidät majoitettiin huoneeseen, jossa oli kahden hengen sänky. Pidän teitä nyt vastuussa siitä, että tulin raskaaksi – tätä ei olisi tapahtunut, jos olisimme saaneet sellaisen huoneen kun varasimme.

Kuvituskuva: Shutterstock

”Vedessä oli kaloja”

8. Hotellin vastaanottovirkailija oli selvästi ärsyyntynyt, kun hävitimme huoneemme avaimen kolmannen kerran. Se oli mielestäni todella huonoa palvelua.

9. Hiekka ei rannalla ollut mielestämme samanlaista kuin esitteen kuvissa. Hiekka näytti esitteessä hyvin valkoiselta, mutta todellisuudessa se oli enemmän keltaista.

10. Kauppojen omistajat olivat todella laiskoja Puerto Vallartassa sulkiessaan liikkeensä iltapäivällä. Minun piti monesti ostaa jotain siestan aikana, mutta kaikki oli kiinni – tämän pitäisi olla laissa kiellettyä!

11. Kukaan ei ollut kertonut meille, että vedessä oli oikeasti kaloja. Meidän lapsemme pelästyivät todella pahasti!

12. Meiltä kesti 9 tuntia lentää Jamaikalta kotiin Englantiin. Amerikkalaisten lento taas kesti vain 3 tuntia ja se oli mielestäni epäreilua.

Kuva: Wikimedia Commons

”Esitteessä ei mainittu hyttysiä”

13. Vertailin omaa yhden makuuhuoneen loma-asuntoamme ystäväni kolmen makuuhuoneen loma-asuntoon ja omamme oli ihan selvästi pienempi.

14. Esitteessä luki ettei kohteessa ole kampaajia. Me olemme kolme kampaajaopiskelijaa ja luulen, että he tiesivät ja saimme siksi huonompaa palvelua.

15. On teidän tehtävänne matkanjärjestäjänä kertoa meille matkustajille muista kovaäänisistä ja törkeistä matkustajista ennen lomamatkaa.

16. Sain hyttysenpiston, joka kutisi. Esitteessä ei mainittu hyttysiä sanallakaan.

17. Rannalla ei pitäisi saada ottaa aurinkoa yläosattomissa. Mieheni oli todella vaikea olla katselematta muita, kun hän olisi vain halunnut nauttia rannasta.

18. Olimme Espanjassa ja siellä oli aivan liikaa espanjalaisia. Vastaanottovirkailija puhui espanjaa ja ruoka oli espanjalaista. Kukan ei kertonut meille, että täällä olisi niin paljon ulkomaalaisia.

19. Jouduimme jonottamaan ulkona veneeseen pääsyä odottaessamme, eikä siellä ollut ilmastointia.

Kuva: Wikimedia Commons

Paina nyt JAA-nappia, jos näistä valituksista edes yksi sai sinutkin hymyilemään!

Lähteet: Thomas Vacations, Association of British Travel Agents, Viralking, Lajkat.