Näin kehosi reagoi, kun lopetat säännöllisen seksin harrastamisen

Tajunnanräjäyttävän hyvän seksin harrastaminen jonkun kanssa, josta vielä pidät, on parhaita tunteita joita voi olla – olemme luultavasti kaikki samaa mieltä tästä.

Joskus kuitenkin tulee ajanjaksoja, jolloin makuuhuoneessa ei kovinkaan aktiivista. Parisuhteen liekin heikkeneminen, työkiireet, masennus tai muiden asioiden priorisoiminen ovat vain muutamia syitä sille, ettei lakanoiden välissä sillä hetkellä tapahdu paljoakaan.

Lue myös: Vaimo valitti vatsakipuja – lääkärin löydökset hänen sisältään saivat miehen oitis vaatimaan avioeroa

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tiesitkö, että asioita tapahtuu myös kehollesi, jos lopetat säännöllisen seksin harrastamisen?

Näin ollen onkin erityisen kannattavaa yrittää saada uutta vipinää makuuhuoneeseen. Asiantuntijan avulla WebMD -sivusto on koonnut listan seuraamuksista, joita vähemmällä seksillä on kehollesi.

1. Sairastut useammin

Kun et ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, immuunijärjestelmäsi heikkenee ja riskisi sairastua bakteerien ja virusten aiheuttamiin tauteihin nousee.

2. Lisää stressiä ja ahdistusta

Seksi on loistava tapa vähentää stressiä ja ahdistusta. Seksi myös usein vähentää ärtymystä.

3. Vaikeampi kiihottua seksuaalisesti

Tosiasia on, että jos et harrasta säännöllisesti seksiä, se myös vaikeuttaa kiihottumista sitten kun h-hetki koittaa. Miehellä voi ilmetä erektio-ongelmia ja naisilla voi olla erityisen vaikea saavuttaa orgasmia. Tämä liittyy libidoa säätelevien hormonien tuotannon vähenemisestä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

4. Tunteet kumppaniasia kohtaan muuttuvat

Kun parisuhteessa alkaa harrastaa seksiä harvemmin, voivat myös henkilökemiat muuttua. Se voi johtaa tunteiden kylmenemiseen välillänne – eikä aikaakaan kun naapurin Jorma tai Tiina alkaa yhtäkkiä näyttää houkuttelevammalta ja houkuttelevammalta.

5. Itsetunnon madaltuminen

Kuiva kausi voi vaikuttaa myös itsetuntoon ja -luottamukseen. Kyse on yksinkertaisesti siitä, ettet tunne itseäsi viehättäväksi ja pahimmillaan tämä kaikki voi johtaa masennukseen. 

6. Unet muuttuvat

Monet ihmiset huomaavat, että heidän unensa muuttuvat, kun heidän seksielämänsä ei kukoista. ”Fantasiat” unissa saattavat muuttua oudommiksi ja seksuaalisemmaksi. On mahdollista, että ihmiset heräävät epäaktiivisten seksijaksojen aikana keskellä yötä orgasmiin.

Eli peitot heilumaan! Terveyden takia, jos ei muuta.