Nuori nainen paneutui kreikkalaispatsaiden pikkuruisiin p*eniksiin – syy taustalla on ilouutinen monelle

Miksi antiikin Kreikan patsaat ovat niin komeita ja lihaksikkaita joka paikkaa myöten – paitsi yhdessä pienessä, mutta ei suinkaan vähäpätöisessä yksityiskohdassa?

Kyllä, puhumme nyt sukupuolielimistä, jotka ovat usein yllättävän vaatimattoman kokoisia verrattuna niiden muuten ah-niin-atleettiseen vartaloon.

Mikä onkaan syy?

Vastaus löytyy antiikin Kreikan taide- ja kulttuuriarvoista, jotka suosivat hillittyä ja sopusuhtaista kauneutta.

Vastakkainen kulttuuri

Kreikkalaisille suuret sukupuolielimet assosioituivat barbaarisuuteen ja hallitsemattomiin himoihin, kun taas pienempi koko edusti sivistyneisyyttä ja henkistä kontrollia. Tätä käsitystä tukevat lukuisat taidehistorian tutkimukset ja kulttuurihistorialliset artikkelit, sekä tämä nuori nainen.

Toisin sanoen, se oli kreikkalaisille symboli siitä, että korkea moraali ja älykkyys olivat tärkeämpiä kuin pelkkä fyysinen voima tai seksuaalinen potentiaali.

Tämä on varmasti iloinen uutinen monille, jotka ovat olleet tyytymättömiä omaan kokoonsa tänä ”isompi on aina parempi” -aikakautena.

Nyt tiedätte, miksi nämä patsaat eivät kerskaile kaikilla osa-alueilla: heidän oli tarkoitus edustaa ihanteellista tasapainoa kehon ja mielen välillä, ja ilmeisesti pienemmät varusteet kuuluivat tuohon pakettiin.

Katso video alta: