Olet keittänyt kahvin väärin koko elämäsi – uusi tutkimus osoittaa, kuinka saat täydellisen kupillisen joka kerta

Me suomalaiset todella rakastamme kahvia. Vuosittain kuulumme maihin, jotka juovat eniten henkilöä kohden maailmassa, mikä ei ehkä ole niin outoa, kun otetaan huomioon, että asumme yhdessä maailman pohjoisimmista maista.

Monille suomalaisille päivä alkaa kupillisella kahvia. Nyt on myös tieteellistä näyttöä siitä, kuinka se keitetään parhaan maun saamiseksi.

Kun jauhat kahvipapuja, syntyy staattista sähköä, joka saa kahvihiukkaset kasautumaan yhteen ja myös juuttuvat kahvimyllyyn.

Ongelmia kahviteollisuudessa

Seurauksena on, että paljon kahvia menee hukkaan, mikä onkin tunnettu ongelma kahviteollisuudessa.

Nyt Portland State Universityn tutkijat ovat havainneet, että lisäämällä pieni vesiroiske kahvipapuihin ennen niiden jauhamista, staattista sähköä voidaan vähentää.

Tämä tarkoittaa, että kahvia menee vähemmän hukkaan.

Maistui paremmalta

Matter-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan espresso sai intensiivisemmän ja täyteläisemmän maun pikku vesiroiskeesta.

Tutkimuksessa tutkijat vertasivat myös erilaisia ​​papuja ja erilaisia paahtoasteita. Tätä varten materiaalikemistit toivat paikalle tulivuoren asiantuntijan – vulkanologin. Kahvia jauhettaessa tuotettu sähkö on nimittäin samanlaista kuin tulivuorenpurkauksen aikana.

Kävi ilmi, että papujen alkuperämaa ei vaikuttanut lopputulokseen. Lopputulokseen vaikuttivat kuitenkin paahtaminen, papujen väri ja papujen kosteus. 

Tutkijat testasivat veden lisäämistä ja havaitsivat, että kun he käyttivät veteen jauhettua kahvia, espressosta tuli vahvempaa ja sen maku oli voimakkaampi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Shutterstock

”Vitsi”

– Se kuulostaa vähän vitsiltä – ”kahviasiantuntija ja tulivuoriasiantuntija menivät baariin ja tulivat ulos tutkimusartikkelin kanssa”, sanoo Joshua Méndez Harper, yksi tutkijoista lehdistökommentissa.

Vaikka tutkijat testasivat vain espressoa, he uskovat, että sama pätee myös muuhun kahviin. 

He eivät kuitenkaan usko, että vaikutus on sama niille, jotka käyttävät niin sanottua pressopannua, jossa jauhettu kahvi on kosketuksissa veden kanssa niin kauan kuin sitä on siellä.

Tämä uusi data voi tarkoittaa suuria säästöjä kahviteollisuudelle. Veden lisääminen voi vähentää hävikkiä alalla, jonka arvo on pelkästään Yhdysvalloissa 340 miljardia dollaria.

Paina nyt JAA-painiketta!