Psykologit paljastavat: tätä yleisimmät unet kertovat alitajunnastasi

Kaikki meistä näkevät unia. Niiden aihepiirit kuitenkin voivat vaihdella kovastikin – myös elämäntilanteiden mukaan.

Muinaisista ajoista lähtien ihminen onkin tutkinut uniaan. Miksi näemme niitä ja mitä ne tarkoittavat?

Nykypäivänä tiedämme, että unemme heijastelevat alitajuntaamme.

Tässä on lueteltu yleisimmät unet ja mitä ne asiantuntijoiden mukaan tarkoittavat.

Putoaminen

Lähde: Pinterest

Tämä teema unissa on ehkä kaikkein yleisin aikuisten keskuudessa. Psykologi Ian Wallacen mukaan putoaminen symboloi pelkoamme hallinnan menettämisestä. Se tarkoittaa, että tunnemme, ettemme pysty kontrolloimaan mitään elämässämme.

Mieti, onko elämässäsi jokin osa, joka tuntuu nyt hieman hallitsemattomalta. Ehkä töissä, ihmissuhteissa tai terveydessä?

Putoamisesta uneksimisen vastakohta on lentäminen, joka osoittaa, kokee suurta vapautta.

Myöhästyminen

Tunnistatko unen, jossa juokset kohti junaa tai bussia, joka on lähtemässä hetkellä millä hyvänsä? Tai tapaamiseen, jonne saavut myöhässä?

Uniasiantuntija Michael R. Olsenin mukaan nämä unet ovat hyvin yleisiä. Unet tarkoittavat yksinkertaisesti sitä, että pelkäät menettäväsi jotain, josta välität paljon.

Se voi olla läheisen ystävän häät, odottamasi juhannusjuhlat tai tärkeät treffit jonkun kanssa, jota rakastat. Jos näet usein unta, että sinulla on kiire, se voi olla merkki siitä, että olet stressaantunut.

Hampaiden menetys

Hampaiden menettäminen on toinen hyvin yleinen uni. Psykologi Penney Peircen mukaan hampaamme symboloivat asetta ja ovat voiman merkki.

Unet hampaiden menettämisestä ovat merkki siitä, että tunnet olosi voimattomaksi yhden tai useamman elämän tosiasian edessä. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla pelkästään negatiivista, vaan myös täysin normaalia, sillä voimme tuntea olomme voimattomiksi myös normaalien muutosten kuten vanhenemisen edessä.

Alastomuus

Lähde: Pinterest

Joskus unessa voit yhtäkkiä löytää itsesi alasti ihmisten keskuudesta tai julkiselta paikalta.

Uni liittyy usein häpeän tai haavoittuvaisuuden tunteeseen. Ian Wallacen mukaan tällainen uni tarkoittaa epävarmuutta tai hermostuneisuutta, kuten uusi työpaikka tai uusi parisuhde.

Että olet raskaana

Joskus sukupuolesta riippumatta näemme unta, että olemme raskaana. Psykologi David Bedrickin mukaan raskaus tarkoittaa, että elämässä tapahtuu jotain uutta. Se voi koskea vähän mitä tahansa, josta et ehkä ole edes tietoinen.

Ehkä on aika sisustaa patio uudelleen tai vihdoin aloittaa se dekkari, jonka olet aina halunnut kirjoittaa. Tässä on tärkeää yrittää selvittää, mistä voisi olla kyse ja haastaa itsensä yrittämään saavuttaa tavoite, olipa se mikä tahansa.

Jahdatuksi tuleminen

Lähde: Pinterest

Uniasiantuntija Lauri Loewenbergin mukaan unet, joissa meitä jahdataan tarkoittavat sitä, että yritämme paeta jotain, joka meidän pitäisi kohdata.

Se voi olla töissä syntynyt konflikti tai vaikea keskustelu kumppanin kanssa. On tärkeää olla tietoinen siitä, mikä sinua jahtaa, koska se voi olla merkki siitä, mitä yrität paeta.

Jos kyseessä on henkilö, hän voi symboloida jotain elämässäsi, johon et halua puuttua. Ongelman ratkaisematta jättäminen tarkoittaa sitä, että unet jahdatuksi tulemisesta jatkuvat, yleensä siihen asti, kunnes kohtaat ongelman.

Tunnistatko itsesi näistä unista?

Paina Jaa-painiketta, jotta ystäväsikin saavat kuulla näistä!