Pihi aviomies vaati tulla haudatuksi rahojensa kanssa – köyhän lesken kosto oli nerokas

Pihin ihmisen kanssa parisuhteessa oleminen voi aiheuttaa erilaisia haasteita ja ongelmia. Ihmiset ovat tietysti vapaita käyttämään rahansa, miten itse parhaaksi näkevät, mutta asia on tietysti erilainen siinä kohtaa, kun puhutaan yhteisestä elämästä.

Tällaisissa tilanteissa pitää monesti tehdä kompromisseja ja sopeutua siihen yhteiseen elämään sekä talouteen.

Tämän tapauksen aviomies ei kuitenkaan halunnut tehdä niin.

Tämän tarinan taustoista tai totuuden mukaisuudesta on mahdotonta sanoa mitään, mutta vaikka se olisikin täysin fiktiota, niin se on hauska ja opettavainen tarina, jonka päätös saa taatusti hymyilemää.

Törmäsin tähän hiljattain itse internetissä, enkä voinut uskoa silmiäni, kun luin viimeisen lauseen. Ja kuten vanha sanonta meille opettaa: jaettu ilo on paras ilo!

Pihi mies halusi tulla haudatuksi rahojensa kanssa

Näin tarina kuuluu:

Avioparin mies oli työskennellyt kovasti koko elämänsä ja säästänyt jokaisen mahdollisen pennin.

Hän oli todellinen pihi kitupiikki rahojensa suhteen ja rakasti omaisuuttaan kenties jopa enemmän kuin mitään muuta. Vaimon pyynnöistä huolimatta mies ei suostunut ees eläkkeellä luopumaan itaroista tavoistaan, vaan kaikesta piti säästää koko ajan.

Eikä ollut puhettakaan siitä, että mies olisi jakanut rahojaan vaimonsa kanssa. Hän piti niitä ehdottomasti vain ominaan, eikä auttanut parin yhteistä elämää muuten kuin pakollisten kulujen muodossa.

Vanhalla iällä mies kuitenkin sairastui ja lääkärit kertoivat hänelle, ettei hänellä olisi enää paljoa aikaa jäljellä.

Kuvituskuva: Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen. Kuva: Shutterstock

Kuultuaan uutisen miehen ensimmäinen reaktio oli käydä vaimonsa kanssa keskustelu, joka meni näin:

– Kuules, kun minä kuolen, niin haluan sinun laittavan kaikki rahani hautaan minun kanssani. Haluan viedä kaiken omaisuuteni mukanani hautaan.

Vaimo kuunteli itaran miehensä ohjeistuksen ja vastasi nöyrästi suostuvansa.

– Minä lupaan tehdä juuri niin, hän vastasi tietäen, että jäisi pian leskeksi ja joutuisi elämään niukkaa elämää yksin ilman varoja.

”Oletko hullu?!?”

Jonkin aikaa myöhemmin sairaus lopulta vei miehen ja hän kuoli, kuten lääkärit olivat ennustaneet. Hänen hautajaisensa järjestettiin muutamaa päivää myöhemmin paikallisessa kirkossa.

Mies oli aseteltu arkkuun kansi avoinna hautajaisissa, jotta kaikki sukulaiset ja ystävät saattoivat vielä käydä katsomassa häntä viimeisen kerran jättäessään hyvästit.

Kuvituskuva: Shutterstock

Mustiin pukeutunut sureva leski istui eturivissä pariskunnan läheisen ystävän vierellä. Kun seremonia oli tulossa päätökseensä ja arkkua oltiin sulkemassa viimeisen kerran, leski nousi pystyyn ja huusi: ”Odottakaa hetki!”

Leski asteli arkulle mukanaan kenkälaatikko, jonka hän asetti arkun sisään. Tämän jälkeen hautausurakoitsijat sulkivat arkun ja se laskettiin lopulta kirkkomaalle kaivettuun hautaan.

Haudan vierellä seistessä ystävä päätti kysyä leskeltä, mitä tämä oli viimeisellä hetkellä käynyt viemässä arkkuun.

– Mikä ihmeen kenkälaatikko se oli, jonka laitoit arkun sisään?

Leski katseli edesmenneen miehensä hautaa mietteliäänä ja vastasi:

– Hän halusi tulla haudatuksi kaikkien rahojensa kanssa, joten laitoin ne sitten mukaan. Olin luvannut tekeväni niin.

Kuvituskuva: Shutterstock

Ystävä ei ollut uskoa korviaan.

– Oletko hullu?!? Sinä siis hautasit tuon kitupiikin kaiken omaisuutensa kanssa?

Leski katseli ystäväänsä vienosti hymyillen ja vastasi.

– Kyllä, sillä lupasin niin. Olen hyvä kristitty, enkä minä valehtele. Minä lupasin laittavani rahat arkkuun hänen kanssaan.

Ystävä oli edelleen täysin hämillään tilanteesta ja kysyi, miten nainen onnistui laittamana kaikki miehen rahat noin pieneen laatikkoon. Pihin miehen varallisuus ei nimittäin ollut mikään salaisuus.

– Mutta hänhän oli todella rikas. Miten ihmeessä sait rahat mahtumaan tuohon kenkälaatikkoon?

Silloin leski pudotti todellisen pommin.

– Noh, sehän tässä aiheuttikin vähän ongelmia, hän aloitti.

Ja jatkoi:

– Joten otin kaikki hänen rahansa ja siirsin ne omalle tililleni. Sitten vain kirjoitin hänelle shekin samalle summalle ja laitoin sen paperin palasen tuonne hautaan hänen kanssaan…

Hah! Tässä hauskassa tarinassa on kyllä mukana hyvä opetus siitä, ettei kukaan voi niitä rahojaan mukanaan viedä, eikä niille mitään käyttöä enää tuonpuoleisessa ole.

Paina nyt peukkua ja jaa tätä, jotta myös ystäväsi saavat nauraa!