Tutkijat: Viina todellakin on viisasten juomaa – älykkäämmät ihmiset juovat muita enemmän

Living101 raportoi, että sekä London School of Economicsin että Britannian National Childhood Development Studyn tutkimukset vahvistavat, että älykkäät ihmiset juovat enemmän alkoholia.

Tämä ei ehkä tule yllätyksenä monille tutkijoille, mutta me muut luultavasti mietimme, kuinka tämä voi olla mahdollista, kun juomisen tiedetään aiheuttavan terveysongelmia, väkivaltaa ja ennen kaikkea itsensä nolaamista.

Eräässä tutkimuksessa verrattiin tuhansia 39-vuotiaita naisia ​​ja saatiin mielenkiintoisia tietoja älykkyyden ja juomisen välisestä suhteesta.

Kuva: Pixabay

Tutkimuksesta selvisi, että korkeakoulututkinnon suorittaneet naiset juovat alkoholia päivittäin lähes kaksi kertaa todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät ole suorittaneet yliopistotutkintoa.

Myös lasten älykkyysosamäärää ja tulevaa suhdetta alkoholiin on tutkittu. Ne lapset, joilla oli korkea älykkyysosamäärä, päätyivät raporttien mukaan olemaan humalassa vähintään kerran kuukaudessa. ÄO-testissä heikoimpia tuloksia saaneet lapset sen sijaan eivät koskaan juopotelleet.

Kuva: Pixabay

Miksi älykkäät ihmiset juovat enemmän?

Juomisen ja älykkyyden suhde perustuu siihen, että juominen on edelleen uusi ilmiö – evoluution näkökulmasta.

Jupottelu on vain 10 000 vuotta vanha tapa, kuten myös hedelmien ja jyvien fermentoiminen maagisten alkoholijuomien valmistamiseksi.

Tämä siis tarkoittaa sitä, etteivät esi-isämme juoneet alkoholia. Kyky toimia yhteiskunnassa krapulasta huolimatta, osoittaa älykkyyttä. Lisäksi älykkäät ihmiset ovat avoimempia uusille ideoille ja kokemuksille.

Kuva: Pixabay

Maistuuko sinulle alkoholi keskivertoa paremmin? Santé siis vaan, oletkin todennäköisesti keskivertoa älykkäämpi!

Jaa tämä artikkeli kaikille jotka koskaan ovat epäilleet älykkyyttäsi!