Arvoitus, jonka vain harva osaa ratkaista: Kuinka monta tulitikkua kuvassa oikeasti on?

Aivojumppa, arvoitus, aivopähkinä, kuva-arvoitus… Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten sanonta kuuluu. Kutsumanimestä huolimatta on selvää, että tällaiset arvoitukset ovat kiehtoneet meitä ihmisiä aikojen saatosta lähtien.

Ne ovat myös hyödyllisiä, sillä niiden avulla voimme harjoittaa aivojamme ja pitää mielemme skarppina. Aivot tarvitsevat säännöllistä ”jumppaa” siinä missä mikä tahansa muukin kehon lihas voidakseen hyvin.

Aivojumpan keinolla ei ole niin isoa merkitystä, kunhan annat aivojesi raksuttaa kunnolla ja kamppailla hetken jonkin tehtävän tai haasteen ratkaisemiseksi. Näin aivosi saavat myös muuta tekemistä arjen puuduttavien ja yksitoikkoisten askareiden keskellä.

Nykypäivänä internet on pullollaan erilaisia haasteita, joita voi löytää lyhyelläkin etsinnällä ja niiden jakamisesta ystävien kesken on tullut todella suosittua ajanvietettä.

Kuinka monta tulitikkua kuvassa oikeasti on?

Arvoituksen jako ystävien kesken tekee siitä myös omalla tavallaan hauskempaa, sillä se tuo mukaan sosiaalisen aspektin sekä kilpailun. Onnistutko sinä ratkaisemaan tehtävän ystäviäsi nopeammin?

Tässä tulee tämän kertainen kuva-arvoituksemme. Alla olevassa kuvassa on kasa tulitikkuja sekä sytkäri.

Mutta kuinka monta tulitikkua kuvassa oikeasti on?

Tämä arvoitus on saanut ihmiset raapimaan päätään, sillä moni antaa täysin toisista poikkeavan vastauksen tulitikkujen määrästä. Todellisuudessa oikeita vastauksia on kuitenkin vain yksi.

Kuinka monta tulitikkua kuvassa sinun mielestäsi on? Pienenä vinkkinä suosittelen katsomaan sytyttimen pintaa ja pohtimaan sen ominaisuuksia.

Näin monta tulitikkua kuvassa on

Onko vastauksesi valmis? Jos ei, niin ei hätää. Mieti vielä hetki, mutta älä selaa pidemmälle, sillä kerromme oikean vastauksen seuraavan kuvan jälkeen.

Kuva: Shutterstock

Tässä tulee kuva, johon on merkitty oikea vastaus ja tulitikkujen määrä. Kuvan avulla ne on kenties hieman helpompi hahmottaa.

Vastaus: Tulitikkuja on kahdeksan (8).

Sytyttimen etuosassa näkyvät tikut taas ovat vain peilikuvamaisia heijastuksia sen kirkkaassa pinnassa edessä olevista tulitikuista.

Lue myös:

Ei ollut kovin helppoa, vai oliko?

Jos keksit oikean vastauksen: onnittelut! Paina nyt JAA-nappia ja haasta myös ystäväsi kokeilemaan!