Naapurin toope ei suostu maksamaan yhteistä aitaa – neuvokkaan parin värikäs kosto saa naapurin katumaan

Naapuririidat voivat joskus muuttua uskomattoman pikkumaisiksi ja kiusallisiksi.

Yksi asunnonomistaja kuitenkin keksi varsin omaperäisen tavan kostaa naapurilleen, joka ei suostunut maksamaan osuuttaan yhteisestä aidasta.

Tämä kiista johti TikTokissa jaettuun videoon, jossa näytettiin, miten tilanne ratkesi – vai ratkesiko sittenkään?

Kuvan aita ei liity tapaukseen. Kuva: WikiCommons

Kaikki alkoi aidasta, joka pystytettiin kahden pihan väliselle rajalle. Riita roihahti, kun kävi ilmi, että toinen naapuri ei ollut valmis maksamaan omaa osuuttaan aidan kustannuksista.

Tämä herätti kysymyksen: Kuka on vastuussa aidan maksamisesta, kun se pystytetään rajalle?

Kieltäytyi maksamasta

Aidan maksun jakaminen tuntuisi loogiselta ratkaisulta, mutta tässä tapauksessa toinen naapuri kieltäytyi osallistumasta kustannuksiin. Tämä johti siihen, että toinen naapuri päätti ryhtyä toimiin ja jakoi kostonsa TikTokissa.

Hän kirjoitti: ”Hänen puolensa on matala aita, minun puoleni on melkein kaksimetrinen aita omalla tontillani, jonka koristelin hänen puolestaan, koska hän ei maksanut toista kertaa.”

Mitä hän sitten teki? Kun naapuri ei maksanut, hän maalasi aidan kirkkailla väreillä ja kirjoitti siihen ”YKSITYISALUE” ja ”PYSY POISSA”.

Tämä ele oli sekä luova että varsin selkeä viesti naapurille.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rajakiistat voivat olla erittäin kiihkeitä, ja joskus jopa pieni erimielisyys voi johtaa suuriin ongelmiin.

Ei yleistä sääntöä

On hyvä muistaa, että Isossa-Britanniassa ei ole yleistä sääntöä, jonka mukaan täytyy pystyttää aita tontin ympärille, ellei kyseessä ole erityistilanne, kuten rautatien läheisyys tai karjan pitäminen. Tämä tarkoittaa, että jos naapuri pystyttää aidan, hän on vastuussa siitä.

Vaikka aidan korjaamisesta voi sopia epävirallisesti, siihen ei ole oikeudellista velvollisuutta. Näyttää siltä, että tämä luova ratkaisu naapureiden väliseen kiistaan ei ole aivan tavanomainen, mutta se on varmasti saanut aikaan keskustelua ja ehkä hieman naurua.

Joskus naapurikiistat voivat viedä meitä erikoisiin ratkaisuihin, mutta tärkeintä on yrittää säilyttää hyvä henki ja ratkaista asiat sovussa – vaikka se välillä tarkoittaisi kirkkaita värejä ja selkeitä viestejä.

Jaa tämä hulvaton kosto myös ystävillesi!