Vitsi: Raivostunut pomo huutaa sylki roiskuen ujolle Erkille – sitten saapuu seuraava aamu…

Luulen, että useimmat meistä ovat kohdanneet erittäin sitkeän myyjän, joka yksinkertaisesti kieltäytyy luovuttamasta – sanoitpa mitä tahansa.

Usein he tarjoavat diilejä, jotka kuulostavat liian hyvältä ollakseen totta – ja myyjien tehtävä on tietysti saada ne kuulostamaan paremmalta kuin ne todellisuudessa ovat.

On tärkeää, ettei tuhlaa rahaa sellaiseen, jota ei oikeasti tarvitse. Samalla on kuitenkin myös tärkeää muistaa, että myyjät vain tekevät työtään. Ei ole mitään syytä olla turhan tyly. Yleensä tiukka kieltäytyminen kyllä riittää.

Tämä vitsi kertoo savolaisesta myyjästä. Aluksi todella säälii nuorta miestä – mutta kun pääsee loppuun on todella vaikea olla nauramatta!

Lue myös: Vitsi: Riku ostaa 10 pakettia vessapaperia vaimolleen – ukon selitys saa vaimon laittamaan avioeropaperit vetämään

Lue myös: Tuhma vitsi: Eeva ja Pena näkevät sonnin lempimässä lehmää – tädin sanat saavat ukkoparan ajamaan ojaan

Lue myös: Tuhma vitsi: 91-vuotias rouva riisuu pikkuhousut hammaslääkärissä

Savolainen Erkki muutti Helsinkiin ja meni etsimään uutta työtä isosta tavaratalosta, jossa oli useita osastoja.

Hän pääsikin heti työhaastatteluun ja pomo kysyi:

– Onko sinulla kokemusta myynnistä?

– Kyllä, pienessä kylässä, josta olen kotoisin, olin pölynimurimyyjä, vastasi Erkki.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Flickr

Pomo ei ollut täysin vakuuttunut, mutta piti nuorta miestä erittäin miellyttävänä ja rehellisenä, vaikkakin hieman naiivina, ja päätti siksi antaa hänelle mahdollisuuden.

– Voit aloittaa huomenna aamulla klo 8. Tulen sulkemisajan jälkeen katsomaan, kuinka olet onnistunut ensimmäisenä päivänä, pomo sanoi.

Erkillä oli vaikea päivä, mutta lopulta kello tuli viisi. Sulkemisajan jälkeen pomo tuli sovitusti alas katsomaan kuinka ensimmäinen työpäivä oli Erkiltä sujunut.

– Kuinka moni asiakas on ostanut sinulta tänään jotain?, hän kysyi uudelta myyjältä.

Erkki rypisti kulmiaan, tuijotti lattiaa ja mutisi:

– Yksi.

”Ryhdistäydy!”

Se ei pomoa miellyttänyt:

– Vain yksi!? Myyjämme käsittelevät yleensä 20-30 asiakasta päivässä. Sinun on ryhdistyttävä, jos haluat säilyttää työpaikan. Meillä on korkeat vaatimukset myyjillemme täällä suurkaupungissa. Yksi asiakas päivässä voi olla hyväksyttävä siellä mistä olet kotoisin, mutta nyt ei enää olla Savossa!!

Erkki kuunteli pomonsa huutoa tuijottaen edelleen suoraan lattiaan. Pomo tunsi hieman häpeää, kun hän oli raivostunut pojalle, joka oli vasta ensimmäistä päivää töissä ja kysyi siksi matalalla äänellä:

– Okei. Kuinka paljolla sitten teit sen kaupan?

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Erkki nosti katseensa ja kuiskasi häpeissään:

– 150 000 eurolla.

Pomo melkein huusi järkyttyneenä:

– 150 000 eurolla!? Mitä oikein myit hänelle?

– Ensin myin hänelle pienen ongenkoukun. Sen jälkeen myin hänelle keskikokoisen koukun. Sitten myin hänelle ison koukun. Sitten hän osti onkivavan. Kun kysyin häneltä, minne hän aikoi kalaan, hän vastasi haluavansa ajaa rannikolle. Sitten ehdotin hänelle, että hän tarvitsee myös veneen, joten menimme alas veneosastolle. Siellä myin hänelle suuren Baylinerin kahdella moottorilla. Sen jälkeen kävi ilmi, että hänen pieni Honda Civicinsä ei jaksanut vetää isoa venettä, joten vein hänet autoosastolle ja myin hänelle ison Volvon.

Pomo oli melkein sanaton hämmästyksestä, mutta onnistui kysymään:

– Joten kerrot minulle, että mies tuli ostamaan koukun ja onnistuit myymään hänelle veneen ja auton?

Sitten Erkki vastasi iloisesti:

– Ei ei! Hän tuli ostamaan tamponeja vaimolleen ja sanoin hänelle, että hän voisi yhtä hyvin mennä kalaan nyt, kun viikonloppu oli jo pilalla!

Seuraavana päivänä Erkki ylennettiin…

Älä epäröi jakaa vitsiä, jos se sai hymyn huulillesi!