Tutkijat: Viinin juominen yhdessä ystävien kanssa voi pidentää ihmisen elinikää

Tuntuuko siltä, että siitä on jo aivan liian pitkä aika, kun viimeksi lyöttäydyit yhteen ystäviesi kanssa muutaman viinilasin äärelle parantamaan maailmaa ja juoruilemaan?

Siinä tapauksessa voisi olla hyvä aika ottaa kalenteri esiin ja varata sille paikka heti, sillä tiede on puolellasi!

Uusi tutkimus nimittäin osoittaa, että tyttöystävien kanssa nautittu viini voi jopa pidentää ihmisen ikää, kertoo New Idea Food -sivusto.

Oxfordin yliopistossa tehdyn tutkimuksen tulokset osoittivat tutkijoille, että on hyvä idea lähteä ulos vähintään kaksi kertaa viikossa lasilliselle viiniä ystävien kanssa. Se voi nimittäin pidentää ihmisen elinikää.

Sosiaalinen kanssakäyminen

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että sosiaaliset kanssakäymiset auttavat ehkäisemään mielenterveysongelmia ja parantavat samalla ihmisen hyvinvointia.

Useammin ystäviensä kanssa aikaa viettävät ihmiset olivat tutkijoiden mukaan terveempiä ja toipuivat loukkaantumisista sekä sairastumisista muita nopeammin.

– Kaksi kertaa viikossa on hyvä keskiarvo sille, kuinka usein ystävien kanssa pitäisi viettää aikaa ja samalla hyvä mittari sosiaaliselle kanssakäymiselle, tohtori Robin Dunbar toteaa Huffington Post -lehdelle.

Hoitaa stressiä

Tutkimus osoitti niiden naisten, jotka hemmottelivat itseään parilla lasilla viiniä ystäviensä kanssa silloin tällöin kykenevän hallitsemaan ja hoitamaan stressiä elämässään muita paremmin.

Tämä johtuu siitä, että kehomme erittää oksitosiini nimistä hormonia, kun vietämme aikaa ystävien kanssa ja nautimme siitä. Oksitosiini taas alentaa kehon stressitasoja. Kyse on siis kaksin verroin hyödyllisestä syystä lähteä ystävien kanssa ulos!

– Tämä sama pätee tietysti myös miesten kohdalla, tosin sosiaalinen kanssakäyminen voi lla erilaista. Miehillä sama voi toimia vaikkapa yhteisestä urheilusta, Dunbar pohtii Huffington Postille.

No tämähän on todella hyvä uutinen, vai mitä? Paina peukkua ja JAA tätä, jos olet samaa mieltä!