Tutkimus: Ihmiset, jotka aloittavat joulukoristelun aikaisin, ovat onnellisempia

Ollaan marraskuun kynnyksellä ja joulu lähestyy kovaa vauhtia.

Joulu on monien suosikkijuhla. Saa viettämää aikaa läheisten kanssa, vapaata töistä, paljon hyvää ruokaa – ja avaamaan lahjoja itse joulupukilta!

Niin ihana kuin joulu onkin, se vaatii jonkin verran valmisteluita. Pitää ostaa kuusi, laittaa jouluruoat ja koristella. Varsinainen koristelu on monille koko jouluviikon kohokohta.

Psykologian asiantuntijan Steve McKeownin mukaan ihmiset, jotka aloittavat joulukoristelun aikaisin ovat onnellisempia kuin muut.

Lapsenmieli

McKeownin mukaan joulukoristeiden esiinkaivaminen ajoissa osoittaa, että koristeliajalla on hyvä kontakti sisäiseen lapseensa. Koristeiden valmistus usein muistuttaa lapsuudesta ja herättää lämpimiä nostalgisia tunteita.

– Syitä siihen, miksi aloittaa joulukoristelun hyvissä ajoin, voi olla useita, mutta usein se liittyy juuri nostalgiaan – joko siksi, että haluaa elvyttää lapsuuden taikuutta tai kompensoida asioita, joita ei silloin saanut, McKeown selittää Uniladin mukaan.

Kuva: Pixabay

”Maagisia muistoja menneisyydestä”

– Maailmassa, joka on täynnä stressiä ja ahdistusta, ihmiset haluavat nauttia asioista, jotka tekevät heidät onnelliseksi. Joulukoristeet voivat herättää tällaisia ​​tunteita lapsuudesta. Koriste on oikotie noihin maagisiin menneisyyden muistoihin.

Älä siis häpeä, jos kätesi alkavat hapuilemaan jouluvaloja ja konvehteja aikaisin – se vain osoittaa, että olet onnellinen ja olet kosketuksissa sisäisen lapsesi kanssa!

Minusta tämä oli ihana uutinen!

Jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa!