Asiantuntija: Tämä on vaiettu penisoireyhtymä – joka vaikuttaa suomalaisiin talvisin

Talvi on taas täällä, mikä on tietysti monella tapaa mukavaa.

Mutta. Talvi ei tarkoita vain joululahjoja ja laskettelua.

Brittiläinen The Mirror raportoi nyt ”talvipeniksestä”.

Lue myös: Kunta kieltäytyi myöntämästä Ericille rakennuslupaa autotalliin – hänen nerokas kostonsa on saanut miljoonat hurraamaan

Lue myös: Tämä 22-vuotias ei saa töitä – valtavan jättisiittimensä takia: ”Työnantaja luuli, että minulla seisoi”

Lue myös: Roberto nousi maailmankuuluksi valtavan kalunsa takia – sitten totuus hänen 48 cm miehuudestaan paljastui

”Talvipenis” ei ole vaarallinen, mutta se voi vaikeuttaa seksielämää talvella, sanoo brittiläisen seksiasiantuntija Annabelle Knight.

Näin pieni se tulee olemaan

Lähes kaikki peniksen omaavat ovat joskus kokeneet sen, kun lämpötila laskee. Tämä johtuu siitä, että verenkierto heikkenee sillä alueella kylmässä.

– Verisuonet supistuvat kylmällä ja peniksestä voi tulla jopa 30 prosenttia pienempi kuin normaalilämpötilassa. Keho on rakennettu varastoimaan lämpöä ja energiaa, joten kylmässä keho keskittyy pitämään elimet lämpiminä, jolloin ne pidetään kehon keskellä. Se toimii samalla tavalla kuin käsien ja jalkojen kohdalla, sanoo Knight selittää The Mirrorille.

Vaikeus saavuttaa orgasmi

Verenkierron heikentyessä ei myöskään ole harvinaista, että voi olla talven aikana vaikeampaa saada erektio tai orgasmi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Shutterstock

– Tunnet myös, että kivespussi vetäytyy lähemmäs kehoa saadakseen sieltä lämpöä. Kylmä voi myös toimia häiriötekijänä seksin aikana, mikä vaikeuttaa erektion ylläpitämistä ja orgasmin saavuttamista, Knight sanoo.

Kytke lämpö päälle

Mutta sen estämiseen on temppuja, ja se on onneksi juuri niin yksinkertaista kuin luulisi – laita lämpöä päälle.

– Valmistaudu etukäteen perusteellisesti, niin se yleensä onnistuu. Pidä lämpö päällä kotona ja varmista, että esileikki jatkuu tarpeeksi pitkään.

Paina nyt JAA-painiketta, jotta myös ystäväsi saavat tämän tiedon!